Rifca von Thunstetten

tl_files/craveld/images/honden/honden_rifca 061.jpgRifca von Thunstetten geboren 07-03-2010. Dochter van Zera v.d. Gänsewiesse en Sengo v. Hippoplaats. Wij noemen haar Rifca, omdat wij dat een aparte en leuke naam vinden. Rifca werd geboren in Zwitserland in het plaatsje Thunstetten. Wij zijn drie keer naar Zwitserland naar het nestje gaan kijken en waren de eerste keer al helemaaal verkocht. Op 11 mei hebben we haar opgehaald na een korte vakantie. Thuis gekomen gedroeg ze zich net alsof ze hier al maanden woonde. Ze is erg lief en aanhankelijk. Door haar komst is er weer nieuw bloed op "van het Craveld". We hopen dat we in de toekomst meer van haar kunnen laten horen. Op 10 december 2010 is zij in Hannover onderzocht op Ectopisch Ureter en door Zürich beoordeeld met een A. Op 16 januari 2011 behaalde zij in Genk in de jeugdklasse 1 U en BOB. Op 16 april 2011 slaagde zij met lof voor haar EG diploma in Maasbracht. Eén dag later behaalde zij in Oss het landelijk GGB diploma. Zij werd 2de in haar groep. Op 2 juni 2011 nam ze deel aan een Landelijke Wedstrijd GG1 in Valkenswaard. Ook hier werd zij 2de van de 15 deelnemers in haar groep. Zij was toen bijna 15 maanden oud. Op 18 juni heeft zij een HD onderzoek gedaan. In Nederland werden haar heupen met een A beoordeeld, in Duitsland met A2. Op 11 juli 2011 werd zij getest op PRA-DNA en werd beoordeeld met een B. Op 18 november 2011 is Rifca naar de oogarts geweest. Ze was vrij van alles. Het gonio onderzoek gaf aan gonio gering. Geen probleem voor haar en eventuele nakomelingen.

Op zondag 20 november 2011 is Rifca naar de aankeuring geweest in Bergkamen (Dortmund) Duitsland. Zij is aan gekeurd bij de SSV. Rifca deed het geweldig, de keurmeester was helemaal weg van haar en haar baasje kreeg ook een complimentje.

Rifca gedekt.

Op 21 juli is Rifca gedekt door Atze vom Pfönixsee. Het was een goede dekking. We hopen rond 22 september een mooi nestje te mogen verwelkomen. Over ongeveer een maand gaan we naar de dierenarts om een echo te laten maken. Spannend.