Gefokte nesten > Het F-nest

Het F-nest

slotbericht   |    nieuwe namen   |    onderzoeken  

Op vrijdagmiddag 5 oktober 2007 heeft Belle Elise haar 3de nest ter wereld gebracht. Uit de combinatie Belle Elise van het Craveld en Darwin van Cinu's Hof werden 5 gezonde puppen geboren. 3 Reutjes en 2 teefjes. In volgorde van geboorte:

Freya • Floss • Fay • Flinn • Freek

Slotbericht

De vijf puppen uit het F-nest zijn nu een week geleden uitgevlogen. Vijf stevige, gezonde en mooie puppen met prachtige ronde oren en lange staarten zonder knik. Perfecte aftekening en lief en levendig van aard en voor niemand bang.

In die afgelopen week hoorden we van de nieuwe eigenaren alleen maar positieve dingen. Hoe blij en gelukkig ze zijn en hoe goed het gaat met hun nieuwe aanwinst.

En wij, Corry en Jo, zitten hier met lege handen. Het is heel stil en rustig op het Craveld na die 9 enerverende weken vol intensieve zorg en heel veel bezoek en belangstelling. Maar eens moeten ze het nest toch gaan verlaten en dat is eigenlijk het enigste dat het fokken van Entlebuchers zo moeilijk maakt.

Gelukkig wordt de leegte op het Craveld ingevuld door het gevoel dat onze puppen in vijf fantastische families terecht zijn gekomen.

Wij wensen de nieuwe eigenaren heel veel plezier en succes bij de opvoeding van hun nieuwe levensmaatje.

Hun nieuwe officiële namen

Stamboomnaam Roepenaam Plaats
Freya Sam Haarlem
Floss James Assen
Fay Faya Rijen
Flinn Maddox IJsselstein
Freek Seppl Echt

Onderzoeken

Freek Seppl- Is PRA DNA A (clear) getest in februari 2010 en in mei 2010 werd hij in Hannover onderzocht op EU.In Zürich werd de rechter ureter met een A en de linker ureter met een B beoordeeld. Uitslag een B.

Op 9 en 10 januari 2011 dekte Freek Seppl het teefje Ciske v. Schneckenhugel. Op 12 maart werden 6 puppy's geboren 5 reutjes en 1 teefje, de puppy's krijgen de Kennelnaam "v. Benthemborg".

Op 18 september 2011 dekte Freek Seppl het teefje Cimba op "t Norde. Op 19 november werden 4 puppy's geboren 3 teefjes en 1 reutje. de Puppy's krijgen de Kennelnaam " van het Harderwoud"

Op 2 april dekte Freek Seppl het teefje Alaisia v. Afkat. Op 2 juni werden 3 puppy's geboren, 2 reutjes en 1 teefje. De puppy's krijgen de kennelnaam v. Schieritz.