Gefokte nesten > Het E-nest

Het E-nest

slotbericht   |    nieuwe namen   |    HD-onderzoek   |    onderzoeken   |   

In de nacht van maandag op dinsdag, 8 augustus 2006 heeft Belle Elise haar tweede nest ter wereld gebracht. Uit de combinatie Belle Elise van het Craveld en Carlo vom Gländhof (Duitsland) werden 7 gezonde puppen geboren, 5 reutjes en 2 teefjes. In volgorde van geboorte:

Elke • Eros • Evie • Endy • Edje • Emiel • Elio

Slotbericht

Het E-nest van het Craveld is vandaag 9 weken oud, Over een paar dagen zijn alle 7 puppen bij de zeer gelukkige eigenaren. Twee in Duitsland en 5 in Nederland. En wij? Wij blijven achter met een "leeg nest", maar wel met een voldaan gevoel over dit mooie nest. Het heeft ons ontzettend veel energie gekost om ze vanaf de 10de dag tot en met de 5de week om de drie uur te moeten bijvoeden met melk. Maar het is gelukt en ze hebben zich allemaal goed ontwikkeld. Alleen de 2 teefjes bleven wat achter in hun gewichtsontwikkeling. Bij afgifte hadden alle puppen het gewicht van 5 kg bereikt of ruimschoots overschreden. Het is uiteindelijk een zeer mooi nest geworden. Slechts één teefje heeft een fokuitsluiting i.v.m. onderbroken borstwit. Alle 7 puppy's hebben prachtige ronde oren en mooie lange staarten.
In de 8ste week kwam vader Carlo vom Gländhof samen met zijn baasjes uit Reutlingen (Stuttgart) zijn kroost bekijken. Dat was een leuke ontmoeting.
Ook Belle-Elise heeft zich weer goed hersteld van dit grote nest. We hopen dat het deze 7 jonge entlebuchers goed gaat bij hun nieuwe baasjes en dat ze zich goed ontwikkelen.
Wij danken jullie allemaal hartelijk voor de grote belangstelling die wij van jullie mochten ontvangen in de voorbije 9 weken bij het 5de nest, E-nest, van het Craveld.

Hun nieuwe officiële namen

Elke wordt Elle-Nouska roepnaam Nouska
Eros wordt El-Cooper roepnaam Cooper
Evie wordt Emy roepnaam Emy
Endy wordt Endy-Kane roepnaam Kane
Edje wordt Ed roepnaam Edje
Emiel wordt Emilio roepnaam Emilio
Elio wordt Emil roepnaam Emil

HD-onderzoek

De uitslagen van het HD-onderzoek van alle 7 honden uit het E-nest op 29 september is bekend. De 7 honden uit de combinatie Carlo vom Glandhof en Belle Elise van het Craveld kregen de volgende beoordelingen:

Elle-Nouska B1
El-Cooper B2
Emy B1
Endy-Kane B1
Edje A2
Emilio A1
Emil A2

Onderzoeken

Elle Nouska - In januari 2010 werd zij in Hannover onderzocht op EU en werd door Zürich met een A beoordeeld.

El Cooper - In juni 2010 werd hij in Hannover onderzocht op EU en werd in Zürich met een B beoordeld.

Endy Kane - In juni 2010 werd hij in Hannover onderzocht op EU en werd in Zürich met B beoordeeld

Emilio - Is PRA-DNA A (clear) getest in  oktober 2008 en in juni 2010 werd hij in Hannover onderzocht op EU en werd in Zürich met een B beoordeeld.

Emil - In september 2009 werd hij in Hannover op EU onderzocht en werd in Zürich met een B beoordeeld. Is PRA-DNA A (clear) getest in maart 2010.

 

Op 21 mei 2010 dekte Emil het teefje Dakyra v. Scheckenhugel. Op 17 juli werden 7 puppy's geboren 3 reutjes en 4 teefjes de puppy's krijgen de kennelnaam "from Chooky's Home".

Op 22 mei 2011 dekte Emil het teefje Besie (geen kennelnaam) roepnaam Silke. Op 19 juli werd 1 reutje geboren (geen kennelnaam).

Op 8 augustus 2011, op zijn verjaardag, dekte Emil het teefje Raya of Cottons Queen. Op 9 oktober werden 5 puppy's geboren 1 reutje en 4 teefjes, de puppy's krijgen de Kennelnaam  "of Cottons Queen".

Op 29 en 30 december 2011 dekte Emil het teefje Aluna von Kirschlorbeerwall. Op 28 februari werden 5 puppy's geboren 1 reutje en 4 teefjes. De puppy's krijgen de kennelnaam Von Zowies Grund.