Gefokte nesten > Het B-nest

Het B-nest

Het B-nest werd geboren op 01-07-2001. Uit de combinatie Auke vom Sterkrader Forst en Elias vom Schauersberg (Bern-Schliern, Zwitserland) werden 4 gezonde puppen geboren. 1 Pup werd dood geboren. In volgorde van geboorte:

Boy • Belle-Elise • "dood +" • Baiko • Boaike

Belle-Elise is op het Craveld gebleven. Zij werd ingezet voor de fok. Zie D-, E- en F-nest. Haar heupen zijn HD A, gedragstest A, exterieurbeoordeling Uitmuntend en is sinds december 2003 Nederlands kampioen. Op 16 november 2003 werd zij in Schwerte (Dld.) met een Zeer Goed aangekeurd. Zij is nog steeds vrij van erfelijke oogziektes. Ook zij werd in mei 2005 PRA-DNA A getest (clear). Op 8 december 2009 werd zij in Hannover op EU getest en door Zürich met een B beoordeeld.

Boaike werd in mei 2005 PRA-DNA B getest (drager). Op 29 mei 2005 heeft Boaike Boo van het Bressershof gedekt. Uit deze combinatie werden 6 puppen geboren. In maart 2011 werd hij in Wageningen op EU onderzocht en met een B beoordeeld.

Baiko Op 7 februari 2011 kregen we 's avonds van de baasjes van Baiko het trieste bericht dat Baiko was overleden. Hij was vrijdag avond 4 februari geopereerd. Hij had een tumor in de milt en die veroorzaakte een inwendige bloeding. Aanvankelijk dachten de baasjes dat het goed ging, maar maandag is hij toch plotseling overleden.